Exponate de maximafilie

sâmbătă, 23 august 2014

Crucea Eroilor Români

Crucea comemorativă a eroilor români din Primul Război Mondial, situată pe Vârful Caraiman din Munţii Bucegi, este un monument istoric de valoare naţională şi universală. Acesta a fost realizat prin grija Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, în perioada 1926 - 1928, "întru slava şi memoria eroilor prahoveni căzuţi în Primul Război Mondial, 1916-1918, pentru apărarea patriei". Crucea de pe Caraiman este situată la altitudinea de 2.291 metri, are înălţimea de 39,5 metri, include un soclu din ciment de 8 metri fiind desemnată cea mai înaltă cruce din lume amplasată pe un vârf montan, potrivit site-ului Guinness World Record, pe care îl puteţi accesa de aici 
Anul acesta se organizează o nouă ediţie a Marşului Comemorativ Crucea Eroilor, eveniment marcat şi printr-o ştampilă ocazională machetată de domnul dr. Ioan Daniliuc.
08-22-2014_Busteni-Crucea-Caraiman
Folosindu-se această ştampilă ocazională şi timbrul cu valoarea nominală de 3,60 lei din seria “In memoriam, Eroii Neamului” (prezentată aici.) s-au putut face ilustrate maxime  interesante. Vă prezint două din cele aflate în colecţia mea. Efortul de a le realiza aparţine domnului dr. Ioan Daniliuc.
Crucea1-fata_PB
Ilustrată maximă Crucea de pe Caraiman

Ilustrată maximă Crucea de pe Caraiman - verso



Crucea3-fata_PB
Ilustrată maximă Crucea Eroilor 

Crucea3-verso_PB
Ilustrată maximă Crucea Eroilor - verso
Aştept acum momentul potrivit pentru a realiza ilustrate maxime şi cu Mausoleul de la Mărăşeşti. Probabil voi apela la serviciile doamnei diriginte a oficiului poştal din localitate care, intr-o altă împrejurare, a fost deosebit de amabilă.






Să auzim de bine!
Alex M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu