Exponate de maximafilie

vineri, 22 aprilie 2016

Ziua Pământului marcată pe ilustrate maxime şi plicuri

În fiecare an, la 22 aprilie, se sărbătorește Ziua Pământului. Iniţiativa a avut-o, în anul 1970, senatorul american Gaylord Nelson, cu scopul de a scoate clasa politică din dezinteresul pe care il arăta față de mediu. În primul an Ziua Pământului a fost celebrată de circa 20 de milioane de cetățeni americani, în marea lor majoritate tineri și foarte tineri. În anul 2009 ONU a instituit data de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei – Ziua Internaţională a Mamei Pământ – zi a mobilizãrii tuturor oamenilor în vederea protejării mediului înconjurător.
Iată Declarația ONU: "Fiind de acord că Mama Pământ reflectă interdependența care există între ființele umane, alte specii vii și planeta pe care o locuim cu toții, Adunarea Generală a declarat 22 aprilie drept Ziua Internațională a Mamei Pământ, pentru a recunoaște responsabilitatea pe care o avem de a promova armonia cu natura și Pământul, pentru a ajunge la un echilibru între nevoile economice, sociale și de mediu ale generațiilor prezente și viitoare."

În anul 2013 Romfilatelia a introdus în circulaţie o marcă poştală dedicată Zilei Planetei Pământ. Timbrul are valoarea nominală de 5 lei (6,25 lei pentru seria cu vinietă, potrivit Listei de preţuri - 2015) şi l-am folosit pentru a realiza câteva ilustrate maxime. Obliterarea am făcut-o cu ştampila prima zi.

Ilustrată maximă "Narcisă bătută"

Ilustrată maximă "Ziua Pământului-1"

Ilustrată maximă "Ziua Pământului-2"

Am realizat, de asemenea, şi un plic prima zi

În anul 2008, am marcat Ziua Pământului cu un plic particular, ştampilat la Oficiul Poştal Bucureşti 45. Din păcate, cam prin 2009-2010, acest oficiu a fost desfiinţat cu toate că funcţiona în localul respectiv de zeci de ani. A fost înlocuit de Oficiul 15, înfiinţat cu câtva timp în urmă! Interesele necunoscute ale Poştei Române!!

Şi Google sărbătorește ZIUA PĂMÂNTULUI. 




Să auzim de bine!
Alex M


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu