Exponate de maximafilie

miercuri, 1 iunie 2016

Ilustrate maxime cu Expoziţia Filatelică Mondială de la New York

În perioada 28 mai – 04 iunie 2016 se desfăşoară la New York Expoziţia Filatelică Mondială, care continuă tradiţia, din ultimii 100 de ani, de a găzdui în Statele Unite câte o expoziţie internaţională o dată la 10 ani, de obicei într-un an terminat cu “6” sau “7”. Expoziţia din acest an se desfăşoară sub înaltul patronaj al Federaţiei Internaţionale Filatelice (FIP) şi al Federaţiei Interamericane Filatelice (FIFA), fiind sprijinită financiar de Societatea Filatelică Americană (APS), Administraţia Poştală a Statelor Unite şi de Asociaţia Americană a Dealerilor de Timbre (ASDA). Expoziţia reunește, sub deviza „O plimbare în jurul lumii”, colecționari, dealeri, expozanți şi administrații poștale din întreaga lume, pentru a vinde, cumpăra și a discuta toate aspectele legate de hobby-ul cunoscut sub numele de “filatelie”. În cele opt zile de expoziţie sunt aşteptaţi între 250.000 – 300.000 de vizitatori.

Participarea României la această Expoziţie este marcată printr-o coliţă dantelată care ilustrează în timbru (prin tehnica timbru în timbru) imaginea mărcii de 27 de parale din seria “MOLDOVA, Cap de Bour, emisiunea I”, 1858.

Coliţa dantelată a emisiunii

1. Ilustrată maximă "Marca de 27 de parale, 1858". Carte poştală tipărită la FullColor, Bucureşti

2. Ilustrată maximă "Afişul primei expoziţii filatelice din România" (faţă şi verso). Carte poştală de la Muzeul Naţional Filatelic, Bucureşti.



Să auzim de bine!
Alex M





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu