Exponate de maximafilie

joi, 21 iulie 2016

Sfintele Paşti la Putna.

Într-o postare anterioară am prezentat emisiunea de mărci poştale Sfintele Paşti 2016 şi aţi putut vedea ilustratele maxime reprezentând Florile Paştelui, la care am folosit  ştampila prima zi din Bucureşti.
Iată acum trei cărţi poştale maxime realizate cu celelate timbre ale emisiunii, având ca imagini obiecte de cult aflate în patrimonial Mănăstirii Putna, astfel:
- Icoana Răstignirii (pe timbrul cu valoarea nominală de 1leu) de pe  iconostasul bisericii voievodale, pictată în perioada 1771 – 1773 din porunca mitropolitului Iacov al Moldovei;
- Scena Răstignirii Domnului, aflată pe crucea de mână dăruită de mitropolitul Sava schitului Sinești, în anul 1698 (pe timbrul coliţei dantelate cu valoarea de 8 lei).
Obliterarea s-a făcut la data de 29.04.2016 cu ştampila de zi a oficiului poştal Putna, prin amabilitatea doamnei diriginte Maria Cenuşă. Astfel am realizat atât concordanţa de timp, pentru că Sfintele Paşti a fost la 1 mai, cât şi pe cea de loc.
Cărţile poştale sunt tipărite la FullColor, Bucureşti.

1. Ilustrată maximă “Icoana Răstignirii”. Imaginea este obţinută de la Mănăstirea Putna.

2. Ilustrată maximă “Cruce de mână sculptată”. 

 3. Ilustrată maximă “Cruce de mână sculptată, detaliu”. Imaginea este obţinută de la Mănăstirea Putna.


Voi reveni, în curând, şi cu alte piese realizate la Putna.


Să auzim de bine!
Alex M

2 comentarii:

  1. Într-adevăr, foarte frumoase realizări, iar maximele cu ștampila locului de origine a acestor minuni ale spiritualității românești devin astfel ele însele obiecte de valoare, inclusiv pentru următoarele generații de colecționari. O zi bună! Cătălin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunteți, din nou, foarte amabil. Incerc, atât cât pot, să obțin ilustrate maxime corecte tehnic, plăcute sufletului și ochiului. Din păcate, nu-mi dau seama cât de interesante ar putea fi ele pentru generațiile viitoare. Bineînțeles că mă bucură aprecierile dumneavoastră care, pentru mine, faceți parte din acele generații!
      Cu prietenie,
      A. Mateescu

      Ștergere