Exponate de maximafilie

joi, 19 iulie 2018

Ilustrate maxime de Ziua Mărcii Poștale


Cu prilejul sărbătoririi a 160 de ani de la emiterea primelor timbre românești, cunoscutele „Cap de bour”, Romfilatelia a introdus în circulație, vineri 13 iulie a.c., o emisiune de mărci poștale prin care celebrează și alte premiere legate de modul de realizare și prezentare a timbrelor românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea.
Emisiunea de mărci poștale Ziua Mărcii Poștale Românești – Premiere filatelice se compune din cinci timbre, care au valoarea nominală totală de 30,50 lei. Machetarea s-a făcut în coală de 20 de timbre, minicoală de 5 timbre + 1 vinietă, bloc de 3 timbre nedantelate cu manșetă ilustrată și bloc de 5 timbre diferite nedantelate, din care 1 timbru cu perfor parțial (în albumul filatelic).
Ștampila prima zi, foarte frumoasă și bine realizată, a fost la dispoziția publicului la Oficiul Poștal București 37. 
Folosind cele cinci mărci poștale ale emisiunii și ștampila prima zi am realizat mai multe ilustrate maxime, din care, acum, voi prezenta o parte din ele. Cărțile poștale ilustrate au fost tipărite la tipografia KayaPrint din București.

1. Ilustrate maxime la care am folosit timbrul de 1,50 lei.


Această marcă poștală este dedicată primei emisiuni de timbre românești „MOLDOVA CAP DE BOUR, emisiunea I, 1858” și ilustrează valoarea de 27 de parale a acesteia. De asemenea, cuprinde și imaginea unei diligențe poștale, comună tuturor timbrelor emisiunii.
Ilustrată maximă „Timbrul de 27 parale, emisiunea
MOLDOVA I, 1858”

Ilustrată maximă „Timbrul de 27 parale, emisiunea
MOLDOVA I, 1858”, verso

Ilustrată maximă „Diligență poștală”

Ilustrată maximă „Steagul de poștă realizat în 1958,
cu prilejul centenarului primei mărci poștale
românești”

2. Ilustrate maxime la care am folosit timbrul de 2,00 lei.


Pe marca poștală este redat primul timbru cu grafie latină PORTO GAZETEI, valoarea de 5 parale, din emisiunea  „MOLDOVA CAP DE BOUR, emisiunea a II-a, 1858-1862”

Ilustrată maximă „Timbrul de 5 parale, emisiunea
MOLDOVA II, 1858-1862”

3. Ilustrate maxime la care am folosit timbrul de 3,00 lei.


Marca poștală reprezintă primul timbru cu grafie latină PORTO SCRISOREI, valoarea de 80 de parale, din aceeași emisiune „MOLDOVA CAP DE BOUR,  emisiunea a II-, 1858-1862”

Ilustrată maximă „Douã timbre cu valoarea de 80 de parale
în tête-bêche, din emisiunea MOLDOVA II, 1858-1862”



Voi continua cu celelalte ilustrate maxime într-un articol viitor.




Să auzim de bine!
Alex M








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu