Exponate de maximafilie

sâmbătă, 29 septembrie 2018

Mama și copilul pe ilustrate maxime

Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a fost creat de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1946. În 1953, numele său a fost prescurtat în Fondul pentru Copii al Națiunilor Unite, dar este mai cunoscut sub acronomimul său popular UNICEF. Cu sediul în New York, UNICEF oferă asistență umanitară și pentru dezvoltare copiiilor și mamelor lor în țările în curs de dezvoltare. Agenție fondată prin voluntariat, UNICEF supraviețuiește prin fonduri guvernamentale și donații private. UNICEF a primit în 1965 Premiul Nobel pentru Pace.
UNICEF România şi-a început activitatea în 1991.

La data de 10 ianuarie 2017, UNICEF a lansat Campania globală „Primii ani din viață contează!”, cu scopul de a atrage atenția asupra primelor 1.000 de zile din viața unui copil, perioadă ce reprezintă baza pentru dezvoltarea lui, pentru reușita la școală și, mai târziu, în viață. În acest sens, se pleacă de la faptul că peste 80% din creier se formează până la vârsta de trei ani.

Pentru susținerea acestei campanii, la data de 28 septembrie, Romfilatelia a pus în circulație emisiunea de mărci poștale „UNICEF, drepturile copilului”, compusă dintr-un timbru cu valoarea nominală de 5 lei.


 A fost editat și un plic „prima zi”, în tiraj de 250 exemplare, care se vinde cu 13 lei bucata.  


Folosind timbrul emisiunii și „ștampila prima zi” am realizat patru ilustrate maxime foarte frumoase, după părerea mea! Cărțile poștale au fost tipărite la tipografia Good Color din București.

1. Ilustrată maximă „Mamă și fetiță în costume populare românești”. O consider cea mai reușită, și frumoasă totodată, piesă care ar putea fi prezentată în Concursul Mondial de Maximafilie!


2. Ilustrată maximă „Mamă și copil”. Imaginea reproduce pictura cu același nume a lui Nicolae Grigorescu.


3. Ilustrată maximă „Mame dace ocrotindu-și copiii”, scenă de pe Columna lui Traian.


4. Ilustrată maximă „Mama și copilul 1881”, pictură de Pierre-Auguste Renoir (1842-1919).




Să auzim de bine!
Alex M          




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu