Exponate de maximafilie

miercuri, 30 ianuarie 2019

Ziua Internațională a Omului de Zăpadă. Ilustrate maxime.

Începând cu anul 2011, la 18 ianuarie se sărbătorește Ziua Internațională a Omului de Zăpadă. Data nu este aleasă întâmplător, întrucât cifra „1” arată ca un baston sau o mătură, iar cifra „8” reprezintă chiar forma omului de zapadă.
Personaj de literatură sau obiect de joacă, omul de zăpadă poate fi aducător de magie, purtător de metafore sau instrument în dezvoltarea creativităţii. Cine n-a făcut în viaţa lui un om de zăpadă? Cu fular sau fără, triunghiular sau din trei sfere una peste alta, construirea omului de zăpadă a făcut parte din bucuriile iernii încă din Evul Mediu, prima dovadă documentară fiind un manuscris din anul 1380. De-a lungul istoriei găsim diverse urme lăsate de acest personaj. De exemplu, o biografie a lui Michelangelo menţionează figura de omăt modelată în iarna 1492-1493, la Palatul Medici. William Shakespeare aduce şi el vorba despre un om de zăpadă în drama „Richard II” (”O, that I were a mockery king of snow”). Mai multe aflați dând clic aici.

Cu prilejul acestui eveniment am realizat două cărți poștale maxime, pentru care am folosit:
- timbrele cu valorile nominale de 3 și 15 lei din emisiunile „Sărbători de iarnă” - 2018, respectiv „Obiceiuri de Anul Nou” - 2016;
- ștampila poștală de zi, cu data de 18.01.2019, a O.P. Vatra Dornei 1;
- cărți poștale tipărite la Good Color, respectiv FullColor, din București. 




Să auzim de bine!
Alex M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu