Exponate de maximafilie

marți, 5 ianuarie 2016

Ilustrate maxime cu automobile elveţiene

La sfârşitul anului 2015 am avut parte de o surpriză foarte plăcută. Moş Crăciun mi-a adus în dar două realizări foarte frumoase ale Poştei Elveţiene: un set de patru ilustrate maxime şi anuarul timbrelor poştale emise în 2015.

1. Cele patru ilustrate maxime reprezintă automobile elveţiene. Timbrele au fost emise la 5 septembrie 2015, iar obliterarea s-a făcut cu ştampila prima zi. Cărţile poştale s-au confecţionat de Poşta Elveţiei.

1a. Ilustrata maximă realizată cu timbrul de 0,85 CHF reprezintă automobilul "Pic-Pic", fabricat la Geneva, în anul 1919 de Piccard-Pictet Company. În epocă a fost denumit Rolls Royce-ul elveţian.
Ilustrată maximă "Automobilul Pic-Pic, 1919"

1b. Ilustrata maximă prezentată în continuare foloseşte marca poştală cu valoarea nominală de 1 CHF şi are ca imagine automobilul "Martini", fabricat de Martini & Co. în anul 1906. Fondatorul companiei, Friedrich von Martini, s-a născut la Băile Herculane (Herkulesbad), în 1833.
Ilustrată maximă "Automobilul Martini, 1906"
Ilustrată maximă "Automobilul Martini, 1906"-verso

1c. Următoarea ilustrată maximă este realizată cu timbrul de 1,40 CHF ce ilustrează autobuzul electric de lux "Mathilde", construit în anul 1912 de A. Tribelhorn & Co. Această companie a fabricat, în exclusivitate, vehicule cu motor electric (Tribelhorn), cu accentul pe producţia de vehicule comerciale, cele pentru transport de persoane fiind fabricate în cantităţi mici. 
Ilustrată maximă "Tribelhorn, 1912"

1d. A patra ilustrată maximă are ca imagine automobilul "Fischer" (marca poştală cu valoarea nominală de 1,90 CHF), produs în anul 1913 de către Compania Fischer-car.
Ilustrată maximă "Autovehiculul Fischer, 1913"

2. Anuarul mărcilor poştale ne invită la o călătorie în lumea atractivă a timbrelor puse în circulaţie în Elveţia, în anul 2015. Este, de fapt, o colecţie a mărcilor poştale ce cuprinde câte un exemplar din fiecare emisiune a anului şi ştampila prima zi aferentă, informaţiile strict necesare (în patru limbi) şi numeroase fotografii. În plus, lucrarea mai are, în exclusivitate, un print alb-negru al seriei de timbre "Automobile elveţiene", în completarea timbrelor originale.
Coperta anuarului

Printul alb-negru al seriei "Automobile elveţiene"

Mărcile poştale şi ştampila Prima zi a emisiunii
"Automobile elveţiene"


LA MULŢI ANI şi să auzim de bine!
AlexM







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu