Exponate de maximafilie

vineri, 5 septembrie 2014

Ilustrate maxime cu faună şi fructe

Continuă emiterea fără niciun discernământ a mărcilor poştale. Serii puse în circulaţie pe bandă rulantă, timbre prea multe, subiecte care se repetă parcă la nesfârşit şi valori nominale exorbitante, acestea sunt doar o parte din problemele ce definesc filatelia românească în ultimii ani. Mai nou, apar forme de machetare din ce în ce mai exotice. Azi, 5 septembrie, a apărut emisiunea intitulată "Fructele şi fauna". De fapt, corect ar fi fost "Fauna şi fructele" ţinând seama atât de imaginile de pe timbre (unde animalele sunt subiectul principal), cât şi de textul scris pe fiecare marcă poştală, aşa cum veţi vedea mai jos. Dar ce mai înseamnă pentru echipa Romfilatelia exprimarea logică în limba română!? Profit să iasă!


2038-1_veverita_1-40lei
Veveriţa şi alunele; valoare nominală 1,40 lei
2038-2_Mistret-2lei
Mistreţul şi ghindele; valoare nominală 2 lei
2038-3_Urs_8-10lei
Ursul şi fructele de pădure; valoare nominală 8,10 lei

Graurul şi strugurii; valoare nominală 14,50 lei
Valoarea nominală a seriei: 26 lei (5,90 euro). Machetarea s-a făcut în coli de 32 mărci poştale, minicoli de 5 timbre şi o vinietă, minicoli de 5 timbre (din care unul este nedantelat) şi bloc de 4 timbre (în album filatelic). Au mai fost editate patru ilustrate maxime, care se vând cu preţul de speculă (la magazinele filatelice nu pe piaţa neagră) de 59 de lei. Adică 26 de lei seria de timbre şi 33 de lei cele patru cărţi poştale plus costul ştampilei "Prima Zi"! Este o încălcare clară a bunului simţ.


Bloc de 5 timbre, din care unul este nedantelat
Câteva ilustrate maxime pe care le-am realizat cu timbrele acestei serii.

Veverita_PB
Ilustrată maximă Veveriţă în Parcul Herăstrău
Ghnde_PB
Ilustrată maximă Ghinde
Mure_PB
Ilustrată maximă Mure
Mure-verso_PB
Ilustrată maximă Mure - verso

Graur_PB
Ilustrată maximă Graur
În ceea ce priveşte ilustratele maxime realizate de furnizorul român de produse filatelice vă cer îngăduinţa de a reveni, cu unele aprecieri, peste câteva zile, după ce mă voi documenta mai bine asupra lor. 

Să auzim de bine!
Alex M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu