duminică, 14 septembrie 2014

Ilustrate maxime de Ziua Muntelui

Pentru români, ca şi pentru multe alte popoare ale lumii, zona de munte işi are semnificaţiile sale aparte, motiv pentru care anul 2002 a fost declarat si sărbătorit ca "Anul Internaţional al Muntelui". Ţara noastră s-a aliniat scopului nobil de a recunoaşte importanţa deosebită a munţilor, această zonă destul de vulnerabilă din punct de vedere natural, economic si social.  În Hotărârea de Guvern nr. 715 din 3 iulie 2002, la art.8, al.2 se menţionează: “Data tradiţională a încheierii păşunatului anual in Carpaţii României, 14 septembrie, se declară "Ziua Muntelui" şi va fi sărbătorită în fiecare an prin manifestări speciale”. Ca urmare a angajamentului și voinței de a avansa în această cauză şi de a consolida realizările Anului Internațional al Munţilor, în 2003 Adunarea Generală a ONU a adoptat Rezoluţia nr. 57/245, prin care s-a stabilit data de 11 Decembrie ca Ziua Internaţională a Muntelui.

Rucar-fata_PB
IM: Culoarul Rucăr-Bran. MP: Emisiunea România-Grădina Carpaţilor,
LP 1873/2010, 1,60 lei; OBL: Ştampilă poştală de zi, AG. Rucăr, 14.09.2012
Marca poştală reprezintă o vedere generală de pe Culoarul Rucăr-Bran (informaţie primită prin email de la Romfilatelia).

Rucar-verso
IM: Culoarul Rucăr-Bran - verso

Macin-fata_PB
IM: Munţii Măcin. MP: Emisiunea România-Grădina Carpaţilor, 
LP 1874/2010, coliţă dantelată, 9,10 lei; OBL: Ştampilă poştală de zi,
OP Măcin, 14.09.2012 
Potrivit informaţiilor primite de la Romfilatelia, pe marca poştală a coliţei este reprezentată o imagine din Munţii Măcin,
Macin-verso_PB
IM: Munţii Măcin - verso


Să auzim de bine!
Alex M

3 comentarii:

  1. Foarte interesant. Maxima cu munții Măcin eu nu o am și sunt tare supărat !
    Alex A.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din păcate ştampila nu este clară. Astea sunt serviciile Poştei Române.

    RăspundețiȘtergere