Exponate de maximafilie

luni, 30 noiembrie 2015

In memoriam…

A trecut o lună de când a avut loc groaznicul incendiu de la clubul "Colectiv", în urma căruia au murit 60 de tineri toţi având o pasiune comună: muzica. La data de 20 noiembrie, după exact trei săptămâni de la acest dezastru, a fost pusă în circulaţie emisiunea filatelică "Lacrimile îngerilor" care, potrivit Comunicatului Romfilatelia reprezintă "un pios gest de compasiune şi omagiu adus victimelor tragicului eveniment". De asemenea, în comunicat se arată şi că "fondurile obţinute din vânzarea tirajului filatelic vor fi transferate Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, având ca destinaţie finală sprijinirea procesului medical de recuperare a celor afectaţi". 
Emisiunea se compune dintr-o marcă poştală cu valoarea nominală de 1 leu, iar machetarea s-a făcut în coli de 32 de timbre, coli de 21 de timbre şi minicoli de 9 timbre + 3 tabsuri. Tirajul total al emisiunii este de 131.381 timbre.
bloc
Minicoala de 9 timbre + 3 tabsuri

Iată două ilustrate maxime realizate de dl. Alexandru Antonache, folosind timbrul acestei emisiuni şi ştampila "prima zi". Suporturile au fos tipărite la FullColor, Bucureşti.
4
Ilustrată maximă "Lacrimile îngerilor 1"
4 v
Ilustrată maximă "Lacrimile îngerilor 1"-verso

3
Ilustrată maximă "Lacrimile îngerilor 2"

Să auzim de bine!
Alex M

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu